Narancsos szelet

4 fő részére

Nehézség:

könnyű

hozzávalók

  • 15 dkg finomliszt
  • 15 dkg kristálycukor
  • 15 dkg margarin
  • 3 db tojás
  • 1 csomag vanillincukor
  • 1 db narancs héjastól
  • késhegynyi sütőpor

Elkészítés

A margarint habosra keverjük, hozzáadjuk a vaníliás cukorral összekevert kristálycukrot, majd a 3 tojást is. Miután jó habosra kevertük, hozzáadjuk a narancs reszelt héját, evőkanalanként a liszttel elkevert sütőport. Kivajazott, lisztezett őzgerinc-formába tesszük, és 45 percig sütjük. Mikor megsült, porcukorral szórt gyúródeszkára kifordítjuk. Ha kihűlt, villával megszurkáljuk, és a narancs levével kicsit meglocsoljuk. Szeletelve tálaljuk.

Megjegyzés

A receptet "Mencsi" néven küldték be.

Hozzászólások

Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.

Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.